başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Türkiye’de her meslekten gönüllüleri ve kuruluşları örgütleyerek toplumun ağız ve diş sağlığının korunmasına hizmet eden dernektir.
Toplumda koruyucu diş hekimliği, beslenme alışkanlıkları ve diş bakımının ağız ve beden sağlığında ki önemini kavramış bilinçli bireylerin sayısını arttırma amacı taşır.
Üyesi olmaktan ve bu derneğin değerlerine hizmet edip projelerinde yer almaktan gurur duyduğum dernektir.
mikrobiyal dental plak bakterileri tarafından başlatılan şiddetli enflamatuar periodontal hastalıktır. sadece dişetini tutar, kemik etkilenmez. ağız içi bulguları; papiller bölgede krater tarzı defektler, pseudomembran görünümü, lineer eritem ve kanama şeklindedir. lezyonlar ağrılı ve dokunmaya duyarlı, metalik tat, paslı dil, baharatlı yiyeceklere karşı hassasiyet görülür.
Endodonti stajında canı sıkılıp ceza kitlemek isteyen asistanın bana sorduğu "Kennedy Sınıflaması"na cevap veremem sonucu uğradığım durumdur.
daha diş hekimliği kazandığınızı öğrendikleri anda size söyleyecekleri ilk cümlelerdendir :)
Eğer seçilen öğrenci sizseniz tadından yenmiyor ne yapsanız haklısınız sizi destekleyen yardım eden bir güç var ; ama değilseniz staj başladığı günden itibaren bitsinn bu işkence diye dua ediyorsunuz
yükseköğretim kurumları yabancı dil sınavı ya da kısaca YÖKDİL, yükseköğretim kurulu'nun ÖSYM ile ortaklaşa yaptığı yabancı dil seviye belirleme sınavıdır
ağız, diş ve çene cerrahisi bölümü, ağızdaki yumuşak ve sert dokularda gelişen deformitelerin, tümör ve kist gibi patolojilerin tedavilerinin yanı sıra çene kırıkları, sürmüş yada gömük kalmış dişlerin çekimi ile ilgilenen diş hekimliği bölümüdür. Çene ağrıları, TME eklemi hastalıkları, tükürük bezi problemleri, çene-yüz deformitelerinin düzenlenmesi de çene cerrahisinin ilgilendiği alanlardandır. bölümdeki hocaların (meslekteki en büyük komplikasyonları da kapsamasından dolayı olduğunu düşünüyorum) diğer branşlara göre bir tık daha agresif ve disiplinli olduğu bölümdür. uygulamalar esnasında yaratıcı küfürler duyulabilir
ağız, diş ve çene radyolojisi
ağız, diş ve çene cerrahisi
periodontoloji
protetik diş tedavisi
restoratif diş tedavisi
endodonti
ortodonti
pedodonti
Dusa hazırlanmayı bırakanların ve parası olmayan hekimlerin bulduğu az da olsa para kazandıran yöntem
Bu arkadaşlara (bkz:ders) çalışmak dışında hayatta yapılabilecek başka aktiviteler olduğunu da söylemek lazım.(bkz:spor) (bkz:sanat) .Vizyon gelişimi önemlidir.
Sen en büyük günahların bedelisin dedirten fakat sonunda ise "iyi ki Hacettepe mezunuyum"u dibine kadar hissettiren okul. Sizi aşk ile nefret arasındaki ince çizgide cambaz yapan fakülte.
Entegre klinik dendiğinde anlamamız gereken şey, o klinikte farklı dalların birleşerek tek bir çatı altında bulunduğudur.

Örneğin diş alanındaki dalları bir sayalım:

Endodonti
Periodontoloji
Pedodonti
Ortodonti
Restoratif Diş Hekimliği
Protez
vs..
Bir diş kliniğinde kanal tedavisi uygulanabiliyor, diş eti hastalıklarının tedavisi yapılabiliyor, çocuk diş hekimi bulunuyor ve diş bozuklukları düzeltilebiliyorsa bu klinik entegre kliniktir zira dişin farklı dalları tek bir çatı altında toplanmış demektir.

Peki entegre literatürde bir bölüm olmalı mı?

mezun olduktan sonra diş hekimliği tamamıyla entegre olmuş oluyor peki öğrencilikte de bu şekilde olamaz mı? muayene ettiğimiz hastanın a dan z ye tedavilerini tamamlamak yararlı olurdu.

Entegre bölümü olan okullar hangileri ve nasıl bölüm yürüyor ?
epitelin bağ dokusu içine parmak uzantıları şeklindeki yapılarıdır. böylece bağ dokusu ile ilişkide olan epitel yüzeyi artırılarak beslenme daha iyi hale getirilir. inflamatuvar durumda rete-peg formasyonunda artış olmaktadır.
Selam arkadaşlar bu konuda bir sürü araştırma yaptım, ingilizcesidir, alesidir, torpilidir kafam epey karıştı. Doktoraya başvuru süreci hakkında net bir şekilde fikri olan bu konuya gönül vermiş arkadaşlar varsa dinlemek isterim. Üniversitelerin tavrı elbette değişiyor ama totale bakıldığında gerekli resmi şeyler süreç vs ne derseniz dinlemeye hazırım.